Thursday, 20 June 2013

The end


Όλα τα πράγματα (ωραία ή μη) έχουν ένα τέλος. Απλά στα ωραία σου κακοφαίνεται λίγο περισσότερο. Ή αρκετά περισσότερο. Επί 4 μήνες τώρα, 9 άτομα που δεν είχαν ξαναβρεθεί σε παρόμοια σύνθεση, βρέθηκαν να ετοιμάζουν κάτι πολύ όμορφο. Πόσες φορές αναρωτηθήκαμε γιατί δεν είχαμε κάμερες στις πρόβες μας. Πόσες φορές σταματήσαμε από τα γέλια. Πόσες φορές αγριοκοιτάξαμε ο ένας τον άλλον. Και πόσες φορές είπαμε ότι θέλουμε να κάνουμε κάτι που να αξίζει όλη αυτή την προσπάθεια. 
 
 
Ε, νομίζω πως το καταφέραμε. Δεν ξέρω αν αξίζουμε μεγάλα λόγια, αν αφήσαμε ιστορία ή όχι, αν, αν, αν. Ξέρω σίγουρα ότι εμείς οι 9 (και ακόμα λίγοι που μπλέξαμε στην πορεία) το κατα-ευχαριστηθήκαμε. Και, εκ μέρους του Ελληνικού Θεάτρου Βελγίου, σας ευχαριστώ έναν-έναν για την αγάπη που δείξατε σε αυτό το ρίσκο, είτε άμεσα είτε έμμεσα:

 

Τον σκηνοθέτη μας Γιάννη Αμπαζή - βάζω στοίχημα ότι δεν το είχε σκεφτεί και πολύ πριν συμφωνήσει. Αλλά θέλω να πιστεύω ότι αν γυρνούσε τον χρόνο πίσω, πάλι ναι θα έλεγε.

 

Τους ηθοποιούς Χριστόφορο Οικονομίδη, Ξένια Μεσαρίτη, Απόστολο Σαραντίδη, Ελένη Καξερή, Εύη Στοΐδου, Μάκη Τικφέση, Έφη Βουρσούκη – με έχετε καταστρέψει! Πως θα ξαναπαίξω με άλλη ομάδα?

 

Τα "φροντιστήρια" Έφη Σπύρου και Μάνια Καβούνη, που κάνουν την πιο δύσκολη δουλειά και την ακούν χειρότερα από όλους...

 

Τα μέλη μας Αριάδνη Τερζοπούλου, Στέλλα Ανδρουλάκη, Γιώργο Ανδρονίδη, Jean Claude Carlier, Αγγελική Καλλιάνου, Ένη Γεράκη, Αναστάσιο Ζαχαριά και Τάνια Τσιώρα, για τη βοήθειά τους κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, μέσα-έξω και επί της οθόνης.

 

Τους Γιάννη Δήμα, Πέτρο Τζίκα, Δημήτρη Ναυρίδη από Newsville, Αλέξανδρο Κορωνάκη από New Europe - ξέρουν αυτοί γιατί...

 

Τον Πάνο Γουργιώτη, που μας στηρίζει εδώ και λίγα χρόνια με όποιον τρόπο μπορεί, και το Ethnic Lounge Bar, για τη φιλοξενία και τα ωραία Mojitos!

 

Τους χορηγούς μας Στροφιλιά, EUROCRETA, ArtBase, SANI, Theorema, Aegean View Apartments και Τριλογία. Μας έδωσαν μια καλή "σπρωξιά" για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και ελπίζουμε να τους ικανοποίησε το αποτέλεσμα.
 
Τη Μαργαρίτα Σαββίδου για τις σαρδέλες, τον Ιωάννη Κυριάκου για το τσεκούρι και όσους πέρασαν το χρόνο τους φτιάχνοντας κάτι που σίγουρα θα ακουγόταν πολύ περίεργο στον περίγυρό τους...  

Τον πολυχώρο Περίπλους, που εδώ και χρόνια διαθέτει τα εισιτήρια μας στο κοινό των Βρυξελλών.
 

Τον Αλέξανδρο Κοτρωνάρο, για τη βιντεοσκόπηση της παράστασης,

 

Τους φίλους και γνωστούς μας που αντέξανε αυτή τη μονοτονία στα θέματα συζήτησης τους τελευταίους μήνες (θέατρο, θέατρο, θέατρο, πρόβες, πρόβες, πρόβες)...

 

Και όλους εσάς που ήρθατε να μας δείτε, που μας χειροκροτήσατε, που μας φτιάξατε το κέφι, που γελάσατε μαζί μας, που μας αγκαλιάσατε και μας ζεστάνατε με τα σχόλιά σας. Και συνεισφέρατε παίρνοντας το πρόγραμμά μας στο να σταλεί ένα αξιοσέβαστο ποσό στην Κιβωτό του Κόσμου. Για να μην ξεχνιόμαστε…

  

No comments: